خارج کردن اشیا از چاه توالت بسیار سادست به شرطی که بدانید باید از چه راهکاری استفاده کنید. فاضلابها مجموعهای از آبهای مصرف شده در محیطهای مسکونی، کشاورزی و صنعتی هستند که با مواد آلی ترکیب شده و دچار تغییر رنگ، بو و شاخصهای کیفی میشوند. در نزدیکی محلی که شیرآلات وجود دارند و مصرف آب زیاد است؛ دریچههایی قرار دارد که مانع از انباشته شدن فاضلابها میشوند زیرا با هدایت آنها، وارد دریچهها شده و از لولهها عبور میکنند تا به چاه برسند.
چاههای فاضلاب علاوهبر آن که باعث پاکیزگی محیط اطراف انسانها میشوند، میتوانند به افرادی که حین شستشوی اشیا و وسایل قیمتی آن همچون طلا یا گوشی هوشمند را درون چاه انداختهاند کمک کنند؛ زیرا یا در طول مسیر رسیدن به چاه گیر کرده و یا وارد آن شده است و به دلیل فضای کوچکی که دارد؛ به سرعت یافت میشوند. ما در این مقاله خارج کردن اشیا از چاه توالت و فاضلاب را که یکی از بزرگترین مشکلاتی است که هنگام استفاده از چاه رخ میدهد را مورد بررسی قرار میدهیم تا با به کارگیری آنها دیگر نگرانی از بابت این موضوع نداشته باشید.
خارج کردن اشیا از چاه توالت
یکی از مشکلاتی که گریبانگیر اغلب افراد است؛ افتادن و گیر کردن اشیا قیمتی درون چاه فاضلاب میباشد، برای جلوگیری از این اتفاق راهحلهایی مانند استفاده از چاه بست وجود دارد اما در اکثر مواقع از آن نیز عبور کرده و باعث میشود که افراد برای درآوردن آن از تجهیزات و ابزارآلات گوناگونی استفاده کنند؛ ما در ادامه تعدادی از آنها را معرفی میکنیم تا با به کارگیری هر کدام بتوانید اشیا قیمتی خود را از چاه توالت و فاضلاب را خارج کنید.
درآوردن اشیا از چاه توالت با دست
هنگام افتادن اشیا درون چاه اولین و سادهترین راهحلی که به ذهن افراد میرسد، درآوردن آن با دست است که این عمل بلافاصله قابل انجام نیست؛ زیرا ابتدا باید به طول کامل بهداشت رعایت شود یعنی از دستکش استفاده کرد تا پوست دست با مواد برخوردی نداشته باشد، سپس باید طول و قطر لوله را بررسی کرد. آن هم این دلیل که اگر ارتفاع بیش از 30 سانتی باشد یا قطر آن کوچک و دستتان چاق باشد؛ مشکلاتی از قبیل گیر کردن دست رخ خواهد داد.
برای تشخیص اندازه لوله باید از طریق چاه لولهها را نگاه کرد؛ اگر انتهایش قابل مشاهده بود به این معنا است که از متراژ کمی برخوردار است و مشکلی به وجود نمیآید. پس از اینکه شرایط کاملا مطلوب بود باید با رعایت نکات بهداشتی دست را تا سیفون داخل لوله برد تا بتوان شی را پیدا کرد؛ بعد از پیدا کردن وسیله، باید آن را به خوبی شست و ضدعفونی کرد تا آلودگی بر روی سطح آن باقی نمانده باشد.
خارج کردن اشیا از چاه توالت با قلاب
یکی دیگر از راهحلهایی که هنگام طویل بودن لولهها و نبود ابزارهایی همچون انبر و چنگک به کار میرود، ساخت قلاب از تجهیزات درون خانه است. برای ساخت قلاب روشهای زیاد و متنوعی وجود دارد اما رایجترین آنها استفاده از آویزهای فلزی لباس یا سیم مفتول است؛ زیرا میتوان آن را با انبردست صاف کرده و تنها سر آن را به شکل قلاب درست کرد.
در اینجا باید به این نکته توجه کرد که طول سیم را حداقل باید یک متر در نظر گرفت تا بتوان تمامی قسمتها را به خوبی بررسی کرد. سیم را باید تا سیفون داخل لوله کرد پس از آن شروع به چرخش کرد تا اشیا به قلاب گیر کند؛ در واقع سر قلاب جایگزین انگشتان دست است که با پیدا شدن وسیله آن را تا بیرون لوله حمل میکند.
در آوردن اشیا از توالت با جاروبرقی
پس از افتادن اشیا درون چاه یکی از راهحلهایی که به ذهن افراد میرسد استفاده از دستگاهی مانند جاروبرقی است؛ با مکشی که دارد تمامی محتویات درون لولهها را به سمت بیرون میکشد؛ اما توجه کنید برای این کار باید از جاروبرقیهای خشک و تر استفاده کنید تا با گذاشتن روی دکمه تر دیگر موتور آن دچار آسیبی نشود.
با استفاده از این مدل جاروبرقیها میتوان پس از آن که چند دقیقهای محتویات درون لولهها را تخلیه کرد، کیسه درونشان را خالی کرد و به دنبال شی بود. این روش را اگر بلافاصله پس از افتادن وسیله انجام داد؛ میتوان مطمئن بود که به طور حتم پیدا خواهد شد.
خارج کردن شی با بلند کردن توالت فرنگی
این روش برای افرادی که از توالت فرنگی استفاده میکنند امکانپذیر است؛ زیرا زمانی که اشیایی درون آن میافتد در قسمت زانویی گیر میکند که برای دسترسی به این قسمت نیاز به کندن چسب اطراف آن و جدا شدنش است، که این عمل برای سرویسهای بهداشتی دیگر قابل انجام نیست.
برای انجام این مراحل ابتدا باید با یک شی تیز مانند چاقو؛ چسبهای فرنگی را کند تا بتوان کاسه را بلند کرد، پس از آن با کمک دست یا قلاب باید درون لوله را بخوبی گشت تا شی مورد نظر پیدا شود؛ در پایان نیز باید درست کاسه توالت فرنگی را سر جای خودش نصب کرد و به خوبی چسبکاری کنید؛ تا حین استفاد مشکلی رخ ندهد.
خارج کردن اشیا با گیره فاضلاب
افتادن اشیای قیمتی درون چاه به دلیل آن که خسارات زیادی را به افراد وارد میکرد؛ برخی به فکر تولید یک گیره مانند چنگک افتادند؛ که از انعطافپذیری بیشتری برخوردار باشد و به همین خاطر گیره فاضلاب را ساختند. این گیره همچون قلاب زمانی میتواند اشیا را به سمت بیرون هدایت کند که در دسترس باشد؛ یعنی اگر به اعماق لولهها رفته باشد دیگر نمیتوان از این وسیله استفاده کرد و نیاز به یک متخصص است زیرا طول آن 125 سانتیمتر میباشد.
دستمزد و هزینههای خارج کردن لوازم و اشیای قیمتی از چاه فاضلاب چقدر است؟
اگر شی قیمتی که درون چاه فاضلاب افتاده است را بتوانید با کمک دست یا قلابی که خود ساخته اید درآورید، هزینهای برایتان نخواهد داشت اما اگر با این دو روش نتوانستید وسیله را خارج کنید؛ حتما نیاز به یک متخصص دارید. برای این کار شما می توانید با متخصصان تخلیه چاه و لوله بازکنی لوله کار در تماس باشید تا آنها بتوانند به صورت حرفهای از ابزارآلات متفاوتی استفاده کرده و به سرعت شی را پیدا کنند، در این هنگام شما باید هزینهای را به آنها پرداخت کنید که قیمت آن متفاوت می باشد زیرا به عواملی نظیر تعداد سرویسها، نوع فاضلاب و لجن، متراژ شلنگ تخلیه چاه، محل قرارگیری چاه، لایروبی، کفتراشی و نوع عمل تخلیه که به معنای استفاده از نوع دستگاه به کار رفته است، بستگی دارد.