فاضلاب یا همان آبی که با مواد زائد ترکیب شده است؛ باید از محیط خانه و محلی که موجودات زنده در آنجا زندگی میکنند، دور باشد زیرا دارای آلایندههای فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی است که سلامتی را به خطر میاندازد. برای رفع این مشکل دریچههایی در مکانهایی که فاضلاب تولید میشود، تعبیه شده که گندآبها پس از ورود به آن از لولهها عبور کرده و به چاهی که کاملا استاندارد ساخته شده است، ریخته میشوند. به مرور زمان در این مسیری که فاضلابها عبور میکنند؛ چربیها و آشغالهای ریزی مانند تفاله چای، تکههای دستمال کاعذی و … در قسمتی از لوله انباشته میشوند که گرفتگی لوله را به وجود میآورند. برای رفع گرفتگی روشهای متنوعی وجود دارد اما زمانی که گرفتگی بسیار شدت دارد و به راحتی از بین نمیرود؛ باید از دستگاه لوله بازکنی استفاده کرد. ما در این مقاله تعدادی از بهترین دستگاههای لوله بازکن را که مکانیزمهای متفاوتی دارند را معرفی میکنیم تا با آگاهی از ویژگیهای آنها بتوانید مدلی را انتخاب کنید که با لولههای خانه شما سازگار باشد.
مهم ترین تجهیزات و وسایل لوله بازکنی
همانطور که پیشتر هم گفته شد؛ گاهی باز کردن گرفتگی لولهها به کاری دشوار تبدیل میشود که در این مواقع به کمک یک متخصص نیاز است؛ زیرا این فرد حرفهای دارای تجهیزات و ابزارآلاتی است که بدون استفاده از آنها در واقع کاری از پیش نمیرود. این محصولات به قدری دارای تنوع هستند که برای هر شرایطی قطعه جداگانهای داشته تا بتواند با کمترین هزینه مشکل را از بین ببرد.
یکی از روشهای متفاوت باز کردن لولهها و چاهها، استفاده از دستگاه لوله بازکنی است که انواع گوناگونی دارد؛ به گونهای که هر کدام برای یک مشکل به کار میروند. از جمله دستگاههای مهم لوله بازکنی که جز پرکاربردترینها نز به حساب میآیند؛ میتوان به دستگاههای فنرزنی، ارابهای، دریلی و کارواش و تراکم هوا اشاره کرد که هر کدام متناسب با نوع لوله و شدت گرفتگی مورد استفاده قرار میگیرد. در ادامه به معرفی هر کدام آن ها خواهیم پرداخت:
دستگاه لوله بازکنی فنری
دستگاه لوله بازکنی فنری جز آن دسته از ابزارآلاتی به حساب میآید که بسیار کارآمد بوده و در اکثر شرکتهای لوله بازکنی مورد استفاده قرار میگیرد؛ زیرا از یک فنر بلند و انعطافپذیر که عمق آن به بیش از 10 متر میرسد؛ تشکیل شده و نحوه کار با آن بسیار آسان است. این دستگاه به گونهای طراحی شده که میتواند به سمت چپ و راست چرخش داشته باشد و با سرعت زیاد گرفتگی لوله را به طور کامل از بین ببرد. این مدل از ابزارآلات دارای سه نوع ساده، نیمه اتومات و تمام اتومات است که هیچ کدام از آنها باعث پوسیدگی یا خوردگی لولهها نمیشوند و بدون آن که آسیبی به لولهها وارد کنند؛ گرفتگی را از بین میبرند.
دستگاه لوله بازکنی ارابهای
یکی دیگر از دستگاههای لوله بازکنی که اغلب پس از دستگاه لوله بازکنی فنری، گزینه انتخابی متخصصین است دستگاه لوله بازکنی ارابهای است که کار با آن بسیار راحت بوده و به سرعت قابل انجام است. این دستگاه امکانات بیشتری از دستگاه فنری دارد آن هم به دلیل نوع الکتروفنری است که به آن متصل است. این مدل دستگاهها دارای فنرهای مخصوصی هستند که از انعطاف بالایی برخوردارند که باعث شده بتواند از هر نوع لولهای عبور کند. دستگاه لوله بازکنی ارابهای دارای موتوری است که با روشن شدن آن و تنظیم دکمههایی که بر روی بدنه آن قرار دارد حالت چرخشی پیدا کرده و هر نوع گرفتگی را از بین میبرد.
دستگاه لوله بازکنی دریلی
دستگاه لوله بازکنی دریلی همانند دستگاه لوله بازکن ارابهای زیرمجموعه دستگاه لوله باز کن فنری است؛ زیرا در آن نیز برای از بین بردن گرفتگی لولهها از فنر انعطافپذیری استفاده شده است؛ با این تفاوت که در این مدل دستگاه که شباهت زیادی به دریل دستی دارد، فنر به قسمت دریل متصل شده و با روشن شدن دستگاه شروع به چرخش میکند، همین حرکت ساده فنر باعث شل شدن مواد زائدی که در لوله انباشته شده میشود و گرفتگی لوله را رفع میکند. این مدل دستگاه به دلیل حمل آسانی که دارد؛ اغلب همراه متخصصین است تا در صورت نیاز از آن استفاده کنند.
دستگاه لوله بازکنی پمپ تراک هوا
این دستگاه مکانیزم متفاوتی با دیگر دستگاههای نام برده دارد؛ زیرا این وسیله با ایجاد هوای متراکم در لوله باعث رفع گرفتگی میشود. کار با دستگاه لوله بازکنی پمپ تراکم هوا بر خلافِ دستگاهای دیگر چندان آسان نیست؛ به گونهای که برای آن که نتیجه مطلوب بدون هیچ نوع خسارتی حاصل شود؛ نیازمند تخصص و تجربه است. این مدل دستگاه برای هر نوع گرفتگی مناسب نیست؛ زیرا اگر گرفتگی لولهها به دلیل انباشته شدن مصالح ساختمانی مانند سنگها یا سیمانها باشد، نمیتوان از آن استفاده کرد. به طوری که بکارگیری این دستگاه در این شرایط باعث تشدید آن میشود . این دستگاه زمانی که هوای درون پمپ تراکم را خالی میکند؛ صدای بلندی دارد اما میتوان مطمئن بود که به لولهها آسیبی نرسیده و ترکیدگی یا شکستگی رخ نداده است.
دستگاه لوله بازکنی کارواش
یکی از راههای باز کردن گرفتگی لولهها؛ استفاده از دستگاه کارواش است. به این صورت که نازل دستگاه لوله بازکن دارای خروجیهای آب به سمت خلاف جهت حرکت آن است؛ یعنی فرد مصرفکننده باید نازل لوله بازکن را به همراه شلنگ آن به واترجت وصل کند تا با روشن شدن دستگاه، آب با فشار بالا از عقب و جلوی نازل خارج شده و آلودگیها به بیرون هدایت شوند. با اینکه نحوه کار این دستگاه بسیار آسان است؛ اما برای استفاده از آن به یک فرد متخصص و کاربلد نیاز است تا با رعایت نکات ایمنی احتمال خسارتهای وارده را کاهش دهد.
برخی از سوالات رایج و متداول درباره دستگاه لوله بازکنی
- هزینه لوله بازکنی چقدر است؟
در جواب این سوال نمیتوان قیمت ثابت و دقیقی را بیان کرد؛ زیرا به عواملی همچون شدت گرفتگی لولهها، نوع دستگاهی که مورد استفاده قرار میگیرد و … بستگی دارد که هر کدام به نوعی باعث کاهش یا افزایش قیمتها میشوند.
- برای جلوگیری از گرفتگی لولهها باید چکار کرد؟
برای پیشگیری از گرفتگی لولهها راههای گوناگونی وجود دارد؛ اما سادهترین آنها استفاده از درپوش برای هر دریچه است زیرا مانع از ورود مواد جامد به چاه فاضلاب خواهد شد.